sweden can be one of the first countries

Xuất bản: 02/03/2023 - Cập nhật: 02/03/2023 - Tác giả: Hà Anh

Câu Hỏi:

Read the following passage and mark the letter A, B, C,or D on your answer sheet to lớn indicate the correct answer to lớn each of the questions from 39 to lớn 43.
Sweden can be one of the first countries to lớn stop using cash. In most cities, buses bởi not take any cash. Instead, you pay for your ticket by thẻ or mobile phone before you get on. Some businesses only take cards and there are banks which bởi not giảm giá khuyến mãi with any notes or coins.
In a cashless society, you bởi not need to lớn worry about having enough change for the bus. You will feel much more secure as well. Statistics show that since the decrease in the cash economy, there is not as much crime in Sweden.
However, not all Swedes lượt thích the idea. Elderly people complain much about the problems of paying by thẻ. Small businesses are also unhappy because they have to lớn pay a little money to lớn the ngân hàng each time somebody pays them using a thẻ.
It is not just richer countries that are becoming cashless. Many countries in the developing world have found that mobile phones are perfect for transferring money. For example, in Kenya, only a few people have a ngân hàng tài khoản, but lots of Kenyans have a mobile phone. Now people can pay for things in shops, pay their bills and their children's school fees, and receive their salary with their phones. Kenya has led a revolution in mobile banking.
(Adapted from Navigate)

Bạn đang xem: sweden can be one of the first countries

Đáp án và điều giải

đáp án đúng: C

Các đoạn văn đều nói tới việc chi phí mặt mày ngày càng không nhiều được sử dụng: one of the first countries to lớn stop using cash, cashless society, not just richer countries that are becoming cashless… 
=> Chọn đáp án C. The End of Cash?

Đáp án và điều giải

đáp án đúng: C

According to lớn the passage, in a cashless society, 

you will feel much safer

.
Dịch nghĩa: Theo đoạn văn, nhập một xã hội ko sử dụng chi phí mặt mày, các bạn sẽ cảm nhận thấy tin cậy rộng lớn thật nhiều.

Xem thêm: the king loves tập 1

Giải thích

Từ khóa lần kiếm: cashless society.
tin tức trong khúc 2: You will feel more secure as well.

Đáp án và điều giải

đáp án đúng: C

The word they in paragraph 3 refers to small businesses.
Giải thích
Small businesses are unhappy because they… 
=> They ứng với small businesses.

Đáp án và điều giải

đáp án đúng: A

Xem thêm: sao nhập ngũ ss4 tập 4

The word revolution in paragraph 4 mostly means an important change.
Giải thích
Kiến thức: Từ đồng nghĩa
revolution: cuộc cách mệnh, sự thay cho thay đổi lớn
an important change: một sự thay cho thay đổi quan tiền trọng
an unsuccessful attempt: một nỗ lực ko trở nên công
a frequent movement: một chiến dịch thông thường xuyên
a violent struggle: một sự vật lộn đẫy bạo lực
=> Chọn đáp án A.

Đáp án và điều giải

đáp án đúng: B

"Few people in Kenya own a mobile phone." is NOT true according to lớn the passage. ("Rất không nhiều đứa ở Kenya chiếm hữu một dế yêu địa hình." KHÔNG phù hợp đoạn văn)
Giải thích
=> tin tức ở đoạn 4: ... but lots of Kenyans have a mobile phone. (...tuy nhiên rất đông người ở Kenya sở hữu điện thoại cảm ứng thông minh địa hình.)